35: 떡볶이 참 잘하는 집
📍 서울 동작구 사당로20길 29 1층
1. 본인에 대해 말씀해 주시겠습니까?
Can you tell us about yourself?
저는 남성역 1번 출구에서 505m 도보로 10분 정도 거리에 떡볶이 집을 운영하고 있습니다.
I run a tteokbokki (Korean spicy rice cake) shop located about a 10-minute walk (505m) from Namseong Station Exit 1.
2. 왜 이 식당을 열기로 결정하셨나요?
Why did you decide to open this restaurant?
분식의 대표 음식이 떡볶이와 튀김이지만, 주문 배달이 많은 음식인 치킨까지 밥하기 싫을 때 간단한 배달음식으로 좋은 메뉴라고 생각했습니다.
Tteokbokki and fried foods are staple snacks in Korea, but I also added chicken to the menu since it's a popular delivery food and a great option when people don't feel like cooking.
3. 아이디어/영감은 어디서 얻었습니까?
Where did you get the idea/inspiration?
직장생활 하다가 개인사업을 한번 해 볼까 구상하던 중에, 간단하게 간식으로 먹을 수 있는 떡볶이 집을 운영하게 되었습니다.
While working as an employee, I started thinking about starting my own business and decided to open a tteokbokki shop that offers a simple, snack-style meal.
4. 사업을 하신지 얼마나 되셨나요?
How long have you been in business?
3년 전에 시작했습니다.
I started 3 years ago.
5. 전에는 어떤 직업을 가졌습니까?
What was your previous occupation?
회사원으로 직장생활을 했습니다.
I worked in a company as an office employee.
6. 어떤 종류의 음식을 파시나요?
What kind of food do you serve?
떡볶이, 튀김, 참치마요밥, 순살치킨 위주로 판매하고 있습니다.
We mainly sell tteokbokki, fried foods, tuna mayo rice, and boneless fried chicken.
7. 가장 인기 있는 요리는 무엇입니까?
What is the most popular dish?
떡볶이 세트로 1인세(떡볶이, 주먹밥, 어묵튀김), 떡순튀 세트(떡볶이, 순대, 모듬튀김), 떡치밥 세트(떡볶이, 순살치킨, 참치마요밥)입니다.
The most popular dishes are our tteokbokki sets:
1-Person Set (tteokbokki, rice balls, and fish cake tempura)
Tteok-Sundae-Fried Set (tteokbokki, blood sausage, assorted fried foods)
Tteok-Chicken-Rice Set (tteokbokki, boneless fried chicken, tuna mayo rice).
8. 당신의 식당을 독특하게 만드는 것은 무엇입니까?
What makes your restaurant unique?
떡은 쫄깃하게 씹는 맛을 유지하고 쫄면, 어묵, 계란, 야채, 치킨 등 모든 재료는 신선하게 맛을 유지하며 위생적으로 하고 있습니다.
치킨도 바삭하고 닭고기도 부드럽게 드실 수 있도록 준비하고 있습니다.
We ensure that the rice cakes remain chewy, and all ingredients like chewy noodles, fish cakes, eggs, vegetables, and chicken are fresh and hygienically prepared.
Our chicken is crispy on the outside and tender on the inside, prepared for optimal flavor.
9. 당신의 고객/독자들이 당신의 식당에 대해 무엇을 알기를 바라나요?
What do you want your customers/the readers to know about your restaurant?
모든 재료는 신선한 재료를 사용하고 있고 떡볶이의 소스를 보통맛, 매운맛, 아주 매운맛 단계별로 제공하고 있습니다.
양도 푸짐하게 가성비 좋고 맛도 좋아 입소문과 한번 찾은 고객은 다시 꼭 재방문해 주고 있어 고객이 계속 증가하고 있습니다.
We use fresh ingredients for everything, and our tteokbokki sauce is available in mild, spicy, and extra spicy.
We offer generous portions at a great value, and the delicious taste has led to word-of-mouth promotion, with customers returning regularly, increasing our customer base.
10. 당신이 겪고 있는 어려움은 무엇입니까?
What difficulties have you been facing?
인건비와 임대료가 매년 상승하고 있고, 쿠팡과 배달의 민족 등에서 배달 주문으로 인해 배달료 상승, 재료값 상승 등으로 어려움이 계속 증가하고 있습니다.
Labor and rent costs rise every year, and delivery services like Coupang and Baemin have increased delivery fees, along with rising ingredient costs, making operations increasingly challenging.
11. 독자들에게 무엇이든 말할 수 있다면 무엇이고 그 이유는 무엇입니까?
If you could tell your readers anything, what would it be and why?
식당의 위치가 남성역 인근이 아니고 시대적인 변화를 생각해서 Take out이 주가 되면서 합리적인 가격에 간편한 배달 음식, 방문 포장하는 고객들에게는 분식의 대표 음식이 떡볶이이지만, 치킨도 사이드 메뉴로 제공하고 있습니다.
Although our shop is not directly near Namseong Station, we have adapted to changing times by focusing on takeout. We provide reasonably priced delivery options, and for customers picking up their orders, we offer tteokbokki as the main item, with chicken as a side option.