21: 장터돈가스
📍 서울 동작구 사당로16길 7
1. 본인에 대해 말씀해 주시겠습니까?
Can you tell us about yourself?
저는 남성역 어머니와 아들이 함께 ‘돈가스’ 식당을 운영하고 있습니다.
My mother and I run a tonkatsu (pork cutlet) restaurant near Namseong Station.
2. 왜 이 식당을 열기로 결정하셨나요?
Why did you decide to open this restaurant?
이 식당의 전전사장님이 몇 년 전에 권유하였으나, 그 당시에는 생각이 없었다가 2023년 12월에 개업을 생각했어요.
A former owner of this restaurant suggested opening it a few years ago, but I wasn’t interested at the time. However, I decided to open it in December 2023.
3. 아이디어/영감은 어디서 얻었습니까?
Where did you get the idea/inspiration?
전문적으로 돈가스 식당을 운영했던 지인을 통해서.
I got the idea through a friend who used to run a professional tonkatsu restaurant.
4. 사업을 하신지 얼마나 되셨나요?
How long have you been in business?
2024년 1월에 시작했습니다.
I started in January 2024.
5. 전에는 어떤 직업을 가졌습니까?
What was your previous occupation?
식당을 운영했습니다.
I ran a restaurant.
6. 어떤 종류의 음식을 파시나요?
What kind of food do you serve?
등심돈까스, 안심돈까스, 치즈돈까스, 돈까스카레, 우동, 냉모밀
We serve pork loin tonkatsu, pork tenderloin tonkatsu, cheese tonkatsu, tonkatsu curry, udon, and cold soba.
7. 가장 인기 있는 요리는 무엇입니까?
What is the most popular dish?
등심돈까스가 가장 인기가 많습니다.
The pork loin tonkatsu is the most popular dish.
8. 당신의 식당을 독특하게 만드는 것은 무엇입니까?
What makes your restaurant unique?
고기 맛을 살리기 위한 소스 개발, 밑반찬에도 유자, 식초 등의 독특한 소스 사용.
We’ve developed a special sauce to enhance the flavor of the meat, and we also use unique sauces like yuzu and vinegar in our side dishes.
9. 당신의 고객/독자들이 당신의 식당에 대해 무엇을 알기를 바라나요?
What do you want your customers/the readers to know about your restaurant?
양질의 육류 사용, 돼지고기 맛을 살리는 소스 개발로 맛이 더 좋아졌습니다.
We use high-quality meat, and with our specially developed sauce that enhances the pork’s flavor, the taste has improved significantly.
10. 당신이 겪고 있는 어려움은 무엇입니까?
What difficulties have you been facing?
오픈한지 얼마되지 않았는데 인근에 경양식 돈가스 식당이 오픈하면서 타격을 받고 있습니다.
홍보에 많은 노력을 하고 있습니다.
We haven’t been open for long, but another Western-style tonkatsu restaurant opened nearby, which has impacted us.
We are putting a lot of effort into promoting our restaurant.
11. 독자들에게 무엇이든 말할 수 있다면 무엇이고 그 이유는 무엇입니까?
If you could tell your readers anything, what would it be and why?
맛으로 승부를 내기 위해서 지속적으로 고기의 맛과 소스 개발로 10대에서 60대까지의 입맛을 사로잡기 위해서 차별화하고 있습니다.
To compete with flavor, we are continuously improving the taste of our meat and sauces, aiming to appeal to the palates of people from their teens to their 60s. We are working to differentiate ourselves.