12: 차녕식당

📍 서울 동작구 사당로16가길 87 1층


1. 본인에 대해 말씀해 주시겠습니까?
Can you tell us about yourself?

쉐프이면서 식당 운영자입니다.

I am both a chef and the restaurant owner.

2. 왜 이 식당을 열기로 결정하셨나요?
Why did you decide to open this restaurant?

저는 남성역에서 접근성이 좋고 제가 경제적으로 임대료를 감당할 수 있는 작은 평수의 식당을 찾았고 맛과 품질로 승부를 결고 싶었습니다.

I found a small restaurant space near Namsong Station that was economically feasible for me, and I wanted to focus on winning customers with taste and quality.

3. 아이디어/영감은 어디서 얻었습니까?
Where did you get the idea/inspiration?

일본산 고형 카레를 쓰지 않고 향신료를 넣어 만드는 깊은 맛의 카레를 사용하였고 특히 소스를 많이 연구했습니다. 13가지 향신료(강황, 생강, 마늘, 월계수 잎, 정향, 계피, 파프리카 등)로 만드는 건강한 수제 카레를 만들었습니다.

얼리지 않은 저지방 생등심 수제 돈가스는 심혈을 기울린 연육작업과 숙성으로 바삭하면서 부드러운 맛을 5가지 야채와 과일을 사용하여 특제 소스를 만들어서 제공하고 있습니다.

지속적으로 소스연구를 해서 저만의 독특한 소스를 개발했습니다.

Instead of using pre-made Japanese curry, I created a rich-flavored curry by using a blend of spices. I developed a healthy homemade curry with 13 spices (such as turmeric, ginger, garlic, bay leaves, cloves, cinnamon, paprika, etc.). I also put a lot of effort into perfecting the sauce. My homemade pork cutlet is made from non-frozen lean pork, tenderized and aged with care, resulting in a crispy yet tender texture. I use five types of vegetables and fruits to make a special sauce.

4. 사업을 하신지 얼마나 되셨나요?
How long have you been in business?

10년 되었습니다.

I have been in business for 10 years.

5. 전에는 어떤 직업을 가졌습니까?
What was your previous occupation?

요리를 배워 식당을 운영했습니다.

I learned cooking and ran a restaurant.

6. 어떤 종류의 음식을 파시나요?
What kind of food do you serve?

돈가스 카레라이스, 생등심돈가스, 돼지갈비 덮밥, 연어덮밥, 연어초밥, 온우동, 냉우동.

Katsu curry rice, lean pork cutlet, pork ribs rice bowl, salmon rice bowl, salmon sushi, hot udon, cold udon.

7. 가장 인기 있는 요리는 무엇입니까?
What is the most popular dish?

돈가스 카레라이스와 연어 덮밥입니다. 비린 맛도 안 나고 음식의 온도와 식감이 먹었을 때 입안에서 사르르르 녹아내리는 맛이, 연어 맛 집입니다. 모든 메뉴가 인기가 있습니다.

The katsu curry rice and salmon rice bowl are the most popular. The salmon dishes are known for their fresh flavor without any fishy taste, and the food's temperature and texture melt delightfully in the mouth. All the menu items are popular.

8. 당신의 식당을 독특하게 만드는 것은 무엇입니까?
What makes your restaurant unique?

매일 아침 준비하는 국내산 생등심 돈가스, 직접 연어를 손질해 내는 연어 요리들과 직접 국물을 내어 만드는 우동 등. 쉽게 볼 수 있는 요리들이지만 쉽게 만들지 않은 정성스런 요리들을 선보입니다.

We prepare fresh domestic pork cutlets every morning, handle the salmon ourselves, and make the broth for our udon from scratch. These may be simple dishes, but we prepare them with great care and dedication.

9. 당신의 고객/독자들이 당신의 식당에 대해 무엇을 알기를 바라나요?
What do you want your customers/the readers to know about your restaurant?

차녕식당은 메뉴가 많지 않아 식재료 회전이 빨라 항상 신선한 재료인 것이 장점입니다. 분위기 있는 음악과 정성스러운 요리, 한마디로 쉽게 볼 수 있는 요리들이지만 쉽게 만들지 않는 요리를 제공하고 있습니다.

Our restaurant has a limited menu, which ensures that ingredients are always fresh due to the quick turnover. We offer a pleasant atmosphere with quality music and carefully prepared dishes. Although the dishes may seem simple, they are made with attention to detail.

10. 당신이 겪고 있는 어려움은 무엇입니까?
What difficulties have you been facing?

COVID-19 시기보다 2023년부터 한국의 경제가 불경기이고 이시기에 살아남는 방법은 비용을 줄이고 맛과 품질, 서비스로 승부하는 것이라고 생각합니다. 비용을 줄이기 위해서는 임대료나 인건비를 줄여야 하지만 재료비를 줄이면 품질이 떨어지므로 절대 안됩니다. 저희 식당은 단골 손님이 많고 Take Out 등으로 현재까지는 잘 유지하고 있습니다.

Since 2023, Korea's economy has been struggling, and surviving during this time means reducing costs while maintaining taste, quality, and service. To cut costs, we need to reduce rent and labor costs, but we cannot compromise on ingredient quality. Our restaurant has many regular customers, and we are currently managing well with take-out options.

11. 독자들에게 무엇이든 말할 수 있다면 무엇이고 그 이유는 무엇입니까?
If you could tell your readers anything, what would it be and why?

정성스러운 요리를 재공하고 있습니다. 최상급의 생연어를 직접 해체하고 손질하여 더욱더 맛 있고 신선한 재료로 만드는 연어요리를 제공하고 있습니다. 돈가스의 재료인.

We are committed to providing meticulously prepared dishes. We use the finest fresh salmon, which we cut and prepare ourselves to ensure that our salmon dishes are even more delicious and fresh.

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