02: 초이굽당

📍 서울 동작구 사당로16가길 19 101호


1. 본인에 대해 말씀해 주시겠습니까?
Can you tell us about yourself?

저는 남성역 골목시장 안에 수제 디저트집 ‘초이굽당’을 운영하고 있습니다.

I run a homemade dessert shop called "Choi Baking House.

2. 왜 이 식당을 열기로 결정하셨나요?
Why did you decide to open this restaurant?

커피를 좋아하여 바리스타 자격증 취득 후, 홀이 넓은 커피전문점을 운영했습니다. 그때 커피와 함께 할 수 있는 디저트에 관심을 가지게 되었고 디저트 관련 공부를 하다가, 종업원 없이 혼자서 할 수 있는 작은 ‘커피 & 수제구움과자’ 점을 오픈했습니다.

I love coffee, so after obtaining my barista certification, I operated a spacious specialty coffee shop. I later became interested in desserts that could go with coffee and did some research before opening a small coffee & homemade baked goods shop that I could run alone without employees.

3. 아이디어/영감은 어디서 얻었습니까?
Where did you get the idea/inspiration?

커피에 어울리는 디저트를 생각하다가 스콘과 휘낭시에, 쿠키를 먹을 수 있는 디저트 가게를 생각하게 되었습니다.

Thinking about desserts that would complement coffee well, I came up with the idea of a dessert shop where customers could enjoy scones, financiers, and cookies.

4. 사업을 하신지 얼마나 되셨나요?
How long have you been in business?

2년 되었습니다.

It's been 2 years.

5. 전에는 어떤 직업을 가졌습니까?
What was your previous occupation?

그전에는 커피관련 자격증을 가지고 카페를 운영하였습니다.

I ran a cafe with my barista certification.

6. 어떤 종류의 음식을 파시나요?
What kind of food do you serve?

스콘, 쿠키, 버터바, 낭시에, 커피, 행사(회사/어린이집/돌잔치)에 답례품으로 제공하는 답례품도 제작하고 있습니다.

We sell scones, cookies, butter bars (gooey butter cakes), financiers, and coffee and also provide catering services for events (company/school events, first birthday celebrations, etc.).

7. 가장 인기 있는 요리는 무엇입니까?
What is the most popular dish?

플레인스콘, 애플시나몬스콘, 에그스콘, 휘낭시에, 쑥떡 쿠키 등 입니다.

Plain scones, apple cinnamon scones, egg scones, financiers, and mugwort rice cake cookies.

8. 당신의 식당을 독특하게 만드는 것은 무엇입니까?
What makes your restaurant unique?

촉촉한 스콘을 추구하고 있으며 당일 제작하여 당일 판매 입니다.

We strive to bake fresh, moist scones daily for same-day sale.

9. 당신의 고객/독자들이 당신의 식당에 대해 무엇을 알기를 바라나요?
What do you want your customers/the readers to know about your restaurant?

카피와 함께 어울리는 촉촉한 스콘 등 디저트을 맛 볼 수 있는 곳으로 찾아 주길 희망합니다.

I hope they visit us to enjoy fresh, moist scones that go well with coffee.

10. 당신이 겪고 있는 어려움은 무엇입니까?
What difficulties have you been facing?

12시에서 18시까지 오픈하고 있으나, 재료 소진시 마감하고 있으며, 남성역 부근이 원룸이 많고 젊은이 들이 많이 거주하고 있어, 커피와 디저트가 젊은 분들에게 인기가 있어, 현재까지는 잘 운영되고 있습니다.

Our hours are from 12 PM to 6 PM, but we close earlier if ingredients run out for the day. The many studio apartments near Namseong Station area attract young residents, who are often coffee and dessert fans, so we're doing well at the moment.

11. 독자들에게 무엇이든 말할 수 있다면 무엇이고 그 이유는 무엇입니까?
If you could tell your readers anything, what would it be and why?

매달 영업일정표를 가게 앞에 공지하고 있어 언제 따뜻한 빵을 바로 먹을 수 있는지 안내가 되어 있어 소비자 입장에서 그 시간에 방문해 주시면 기다릴 필요가 없다.

제가 바리스타 자격증이 있어 우리 가게는 커피 맛도 연하게/보통/진하게 선택 가능하고 취향에 맞춤 커피를 제공하고 있습니다. 또한 젊은 소비자에 초점을 맞푸어서 깔끔하고 촉촉한 디저트 맛집 입니다.

I post our monthly business hours and baking schedule outside the shop, so customers know when they can enjoy warm baked goods without waiting. With my barista certification, we tailor to individual preferences, offering light/medium/dark roast options. We are a dessert shop focused on providing quality baked goods to a young consumer base.

Previous
Previous

03: 장호덕 손만

Next
Next

01: 봄봄 김밥