01: 봄봄 김밥

📍 서울 동작구 사당로16가길 3

1. 본인에 대해 말씀해 주시겠습니까?
Can you tell us about yourself?

저는 남성역 골목시장 후문에서 ‘봄봄 김밥’을 운영하고 있습니다.

I operate "BomBom Gimbap (봄봄 김밥)" near the back entrance of Namseong Station Alley Market.

2. 왜 이 식당을 열기로 결정하셨나요?
Why did you decide to open this restaurant?

직장생활을 오래 하다가 개인사업을 한번 해 볼까 구상 하던 중에, 음식 솜씨가 좋다는 가족들과 지인들의 평가에 김밥집을 오픈했습니다.

I had worked in corporate for a long time when I considered starting up my own business, and following compliments from family and acquaintances on my cooking, I decided to open a gimbap shop.

3. 아이디어/영감은 어디서 얻었습니까?
Where did you get the idea/inspiration?

제가 가장 잘할 수 있는 음식이 무엇인지? 생각해 보니 가족들이 김밥을 맛 있게 만든다고 하여 신선한 재료와 저의 정성을 담아서 음식을 만들어서 판매한다면 좋겠다는 생각에 우선은 부담 없이 간단하게 먹을 수 있는 ‘꼬마 김밥’을 주 메뉴로 시작했습니다.

I thought about what dish I was most confident in making and I remembered my family being impressed by my delicious gimbap. I decided to start with something nice and simple: mini gimbap, made with love and fresh ingredients.

4. 사업을 하신지 얼마나 되셨나요?
How long have you been in business?

I started three years ago.

5. 전에는 어떤 직업을 가졌습니까?
What was your previous occupation?

회사원으로 직장생활을 했습니다.

I held a corporate job.

6. 어떤 종류의 음식을 파시나요?
What kind of food do you serve?

I started out with mini gimbap as the main focus; currently, I sell different variations of regular gimbap - such as vegetable, tuna, and beef bulgogi - as well as tteokbokki, sundae (Korean blood sausage), ramen, and fish cake.

7. 가장 인기 있는 요리는 무엇입니까?
What is the most popular dish?

야채 김밥이 가장 인기가 많습니다.

Vegetable gimbap is the most popular.

8. 당신의 식당을 독특하게 만드는 것은 무엇입니까?
What makes your restaurant unique?

모든 재료는 시장에서 매일 신선한 야채와 고기를 구입하여 사용하고 있고, 제가 모든 밑반찬을 직접하고 있습니다. 소불고기 김밥을 예를 들면 바로 옆에 정육점에서 소고기를 구입하여 그날 판매 가능한 양만큼 양념하여 바로 사용하여 맛있다.

All vegetable and meat ingredients are purchased fresh daily from the market, and I personally prepare all the side dishes. For example, for beef gimbap, I purchase beef from the butcher next door and season and prepare it to be used that same day, making the gimbap deliciously fresh.

9. 당신의 고객/독자들이 당신의 식당에 대해 무엇을 알기를 바라나요?
What do you want your customers/the readers to know about your restaurant?

신선한 재료와 사장님의 변하지 않는 음식 맛.

Fresh ingredients and consistent quality from the owner.

10. 당신이 겪고 있는 어려움은 무엇입니까?
What difficulties have you been facing?

그 동안 쿠팡배달과 배달의 민족 등에서 배달 주문이 많았는데, 코로나 시기때보다 경제가 더 어려워져서 배달이 많이 줄었다. 그렇지만 홍보하지 않았음에도 불구하고 시장 후문에 위치하고 있어 찾기가 쉽다. 찾기 쉬운 위치가 장점이고 가게의 평수가 적어 월세의 부담이 없어서 경제가 안 좋아도 매출은 약간 줄었다.

Although there was a high volume of delivery orders on platforms like Coupang Eats (쿠팡배달) and Baedal Minjok (배달의 민족) during COVID-19, the economic situation has since become more challenging and we have seen a decrease in delivery orders. However, our location near the back entrance of the market makes it easy to find without the need for aggressive marketing. This is one advantage, and the small shop size means there is also no burden of high rent, so even though the economy is not great, sales have only slightly decreased.

11. 독자들에게 무엇이든 말할 수 있다면 무엇이고 그 이유는 무엇입니까?
If you could tell your readers anything, what would it be and why?

소비자들이 오래 동안 봄봄 김밥집 운영하라고 응원을 많이 해 주고 있어 힘을 얻고 있다.

Customers have been giving me a lot of encouragement to continue running BomBom Gimbap for a long time, which gives me the strength to keep doing my best.

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