40: 죠스떡볶이

📍 서울 동작구 사당로16길 7 1층


1. 본인에 대해 말씀해 주시겠습니까?
Can you tell us about yourself?

저는 남성역 1번 출구에서 도보로 5분 정도 거리에 떡볶이 집을 운영하고 있습니다.

I run a tteokbokki (spicy rice cake) restaurant about a 5-minute walk from Namseong Station Exit 1.

2. 왜 이 식당을 열기로 결정하셨나요?
Why did you decide to open this restaurant?

직장생활 하다가 개인사업을 한번 해 볼까 구상하던 중에, 간단하게 간식으로 먹을 수 있는 떡볶이 집을 운영하게 되었습니다.

After working as an office employee, I started thinking about running my own business and decided to open a tteokbokki restaurant because it's a simple snack that people can easily enjoy.

3. 아이디어/영감은 어디서 얻었습니까?
Where did you get the idea/inspiration?

주문과 동시에 조리해주는 국물떡볶이! 적당히 맵고 고추가루 베이스 소스라 칼칼하면서 달달한 감칠맛이 폭발합니다.

치즈가 아닌 크림 소스가 들어간 로제떡볶이! 크림의 고소함이 더해져 매운맛이 중화된 느낌입니다!

We prepare each order fresh, focusing on a broth-style tteokbokki that is moderately spicy with a gochugaru (chili powder)-based sauce, delivering a spicy, sweet, umami-filled taste.

Our rose tteokbokki has a creamy sauce instead of cheese! The richness of the cream balances out the spice perfectly. The broth-style tteokbokki also includes wide noodles and quail eggs, and we serve it with crispy flat dumplings.

4. 사업을 하신지 얼마나 되셨나요?
How long have you been in business?

9년 전에 시작했습니다.

I started the business 9 years ago.

5. 전에는 어떤 직업을 가졌습니까?
What was your previous occupation?

회사원으로 직장생활을 했습니다.

I worked as an office employee.

6. 어떤 종류의 음식을 파시나요?
What kind of food do you serve?

떡볶이, 순대, 수제튀김, 어묵을 판매하고 있습니다.

We serve tteokbokki, soondae (Korean blood sausage), homemade fried items, and fish cakes.

7. 가장 인기 있는 요리는 무엇입니까?
What is the most popular dish?

떡볶이 1인 세트(떡볶이, 순대, 수제튀김), 로제떡볶이, 치즈떡볶이 입니다.

어린이와 노인분들에게는 맵지 않은 ‘버섯 크림 떡볶이’ 인기가 있습니다.

The most popular dishes are the Tteokbokki 1-person set (tteokbokki, soondae, and homemade fried items), rose tteokbokki, and cheese tteokbokki. For children and seniors, the mild “Mushroom Cream Tteokbokki” is a big hit.

8. 당신의 식당을 독특하게 만드는 것은 무엇입니까?
What makes your restaurant unique?

주문과 동시에 모든 메뉴를 조리하고 있으며, 떡은 쫄깃하게 씹는 맛을 유지하고 적당히 맵고 고추가루 베이스 소스라 칼칼하면서 감칠맛이 나는 떡볶이를 제공하고 있습니다.

We cook everything to order, ensuring the rice cakes have a chewy texture and the sauce, made with gochugaru (chili powder), delivers a well-balanced spiciness and umami flavor.

9. 당신의 고객/독자들이 당신의 식당에 대해 무엇을 알기를 바라나요?
What do you want your customers/the readers to know about your restaurant?

저희가 단골 고객과 코로나19 이후 배달 고객이 많은 이유는 한 곳에서 오랜 기간 떡볶이를 판매하고 있고 멀리 이사간 고객들도 찾아 오고 있습니다. 맛과 질이 중요하다는 생각에 맛을 유지하기 위해서 재료를 준비하고 있습니다.

We’ve maintained loyal customers, even more so after COVID-19, thanks to our long-standing reputation for good tteokbokki. Some customers who have moved far away still come back to visit. We prioritize quality and consistency in our ingredients to maintain the taste people love.

10. 당신이 겪고 있는 어려움은 무엇입니까?
What difficulties have you been facing?

소상공인으로 가장 큰 어려움은 임대료와 물가 상승입니다. 물가 상승으로 식재료 값이 오르고 있는데 가격 상승은 소비자에게 부담이 되는 상황이고 배달료도 부담스러운 상황입니다.

The biggest challenges for a small business like ours are rising rent and inflation. Ingredient prices are going up, but raising menu prices would be a burden for customers, and delivery fees are also becoming a strain.

11. 독자들에게 무엇이든 말할 수 있다면 무엇이고 그 이유는 무엇입니까?
If you could tell your readers anything, what would it be and why?

한 곳에서 9년간 정성껏 모든 떡볶이 메뉴에 신경을 쓰고 있고 고객들이 찾는 맛을 유지하기 위해서 노력하고 있습니다.

For the past 9 years, I’ve put care and attention into every tteokbokki dish we serve, and I’m committed to maintaining the taste that keeps customers coming back.

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